Comunicacions

Enllaços de dades

És una tecnologia de ràdio utilitzada en projectes que requereixen transferència de dades d'altes prestacions, entre seus que estan allunyades a una distància que impedeix l'˙s de qualsevol altre tecnologia, amb línia visual directe i on el volum d'operacions serà elevat, amb prestacions com: control d'usuaris, alta seguretat, qualitat de servei, etc... Aquests tipus de sistemes donen un valor afegit elevat a les comunicacions corporatives amb una relació qualitat-preu òptim i on protocols que requereixen latències baixes com la telefonia IP, tenen un bon comportament.

Altament indicat per empreses o institucions on la capacitat i seguretat de la xarxa sense fil siguin molt importants. Es força comú sentir parlar de pre-WiMAX quan fan referencia a 802.11a, tot i que WiMAX tÚ el seu propi estÓndard: 802.11d i 802.11e (segons el fabricant). Les bandes de funcionament són típicament tres: 3,5GHz, 5,4GHz i 5,8GHz, però nosaltres només treballem amb les dos últimes, que es troben dins de la banda no llicenciada.

Estem acostumats a treballar amb dos tipus d'infraestructures: PaP (punt a punt) i PaMP (punt a multipunt). Les velocitats són variables segons el fabricant i l'estàndard, però podem arribar fins als 300Mbps pels PaP i normalment fins 54Mbps en infraestructures PaMP.

Treballem amb diferents fabricants d'equipament, però destaquem per la seva qualitat: Cambium networks.

WiFi

És una tecnologia de ràdio utilitzada en projectes que requereixen accés sense fils a una xarxa amb pocs problemes d'interoperabilitat entre dispositius de diferents fabricants (la seva regulació està a càrrec de la WiFi Alliance) i sempre seguint els estàndards: 802.11a, 802.11b, 802.11g i 802.11n, als quals també s'ha afegit el 802.11c. El primer treballa en la banda de 5,4GHz amb velocitats a prop dels 54Mbps (ràdio), el segon estàndard (802.11b) assoleix velocitats fins a 5,5Mbps a 2,4GHz, el tercer normalment dona fins a 54Mbps (però hi ha dispositius que arriben a treure més) a 2,4Ghz i finalment el 802.11n permet assolir velocitats de fins a 300Mbps (però reals i sostinguts parlem de 100Mbps) a 2,4GHz.

Treballem amb diferents fabricants d'equipament, però destaquem per la seva qualitat a dos: Cambium networks i Extreme Networks. No obstant estem oberts a altres marques sempre que aportin funcionalitat al projecte.

WiFi-MESH

És una tecnologia de ràdio més moderna, assenyada a projectes que requereixen accés sense fils a una xarxa amb alt valor afegit i alta capil·laritat, molt indicada per zones urbanes i recomanables per desplegaments orientats a cel·les. La seguretat de les dades va en funció dels fabricants, de forma que podem arribar a tenir un esquema 802.1X amb EAP-TLS o EAP-TTLS. Actualment hi ha un estàndard: 802.11s, però no hi ha compatibilitat entre fabricants.

El tipus de tecnologia fa us de la banda 5,4GHz o 5,8GHz, però ha sorgit una variació per adaptar-les a les ciutats afegint-hi WiFi, de forma que els aparells poden funcionar amb dos bandes (2,4GHz i 5,4GHz): una per la xarxa mesh troncal i una segona per donar accés via WiFi. Les velocitats depenen normalment de l'estàndard que es faci servir, i en el cas de 802.11n podem parlar de fins a 300Mbps.

Treballem amb diferents fabricants d'equipament, però destaquem per la seva qualitat: Extreme Networks. No obstant estem oberts a altres marques sempre que aportin funcionalitat al projecte.

WiFi IntelĚligent

És una tecnologia de ràdio utilitzada en projectes que requereixen accés sense fils d'altes prestacions, on el volum d'operacions per punt d'accés serà elevat i on es necessiten prestacions més avanšades com: control d'atacs, gestió de les interferències, control d'usuaris, alta seguretat, qualitat de servei, etc... Aquests tipus de sistemes necessiten un controlador (que li dona nom a la tecnologia en anglès, wireless switch) per governar tots els punts d'accés que només disposen de l'electrònica de ràdio. D'aquesta forma la feina típica dels punts d'accés WiFi, queden centralitzades en el controlador, donant al sistema una alta funcionalitat i un alt valor afegit a les comunicacions corporatives.

En aquest tipus d'infraestructures es pot garantir que protocols o serveis amb una alta necessitat d'operació i baixes latències, com la telefonia IP, no presentin problemes. Molt indicat per empreses o institucions on la capacitat i seguretat de la xarxa sense fil siguin molt importants. Les ràdios dels punts d'accés poden operar segons els estàndards: 802.11a, 802.11b, 802.11g i 802.11n, als quals també s'ha afegit el 802.11c. Les bandes de funcionament són idèntiques al WiFi convencional.

Treballem amb diferents fabricants d'equipament, però destaquem per la seva qualitat: Extreme Networks, però estem oberts a altres marques sempre que aportin funcionalitat al projecte.

Avís Legal   |   Contacte